7روش براي سالم غذا خوردن

بياموزيد که چطور توازن زندگيتان را حفظ کنيد ؟ 
يکي از رموز سلامتي اين است که تفاوت بين غذاي سالم و ناسالم را دريابيم. انتخابهايي که مي کنيم سلامتيمان را به شدت تحت تاثير قرار مي دهند. حتي تغييرات بسيار کوچک در مواد غذايي مصرفيمان، تاثير بسيار مثبتي روي سلامتي، آسايش فکري و جسمي و انرژي ما دارد. به طور مثال...

اين مثال و ادامه ي مطالب مربوطه در ادامه مطلب مورد بررسي قرار گرفته شده است....



7روش براي سالم غذا خوردن

بياموزيد که چطور توازن زندگيتان را حفظ کنيد ؟ 
يکي از رموز سلامتي اين است که تفاوت بين غذاي سالم و ناسالم را دريابيم. انتخابهايي که مي کنيم سلامتيمان را به شدت تحت تاثير قرار مي دهند. حتي تغييرات بسيار کوچک در مواد غذايي مصرفيمان، تاثير بسيار مثبتي روي سلامتي، آسايش فکري و جسمي و انرژي ما دارد. به طور مثال...
 پروتئين هاي سالم آمينو اسيدهاي مورد نياز بدن را براي ساخت و ترميم ماهيچه ها، پوست، مو و ناخن ها تامين مي کند و همچنين درصد کلسترول، چربي ها و مواد شيميايي در آن پايين تر است. ماهي آزاد، سويا، حبوبات و غلات،خشکبار و خمير بادام زميني جزء پروتئين هاي سالم به حساب مي آيند.
 پروتئين هاي ناسالم مثل گوشت گاو، گوشت گوسفند و سوسيس حاوي مقدار بالايي کلسترول، چربي، هورمون و آنتي بيوتيک است. با اينکه نياز بدن شما را به آمينو اسيدها تامين مي کنند، موجب کند شدن جريان خون در رگها مي شوند.
چربي هاي سالم همان چربي هاي اشباع نشده هستند. روغن زيتون، روغن کانولا، روغن هاي گياهي و روغن گردو جزء اين دسته چربي ها هستند. اين چربي ها باعث مي شوند که بدن آنتي اکسيدان هاي حلال چربي مثل ويتامين A، E، D و K و ليکوپن جذب کند.
چربي هاي ناسالم همان چربي هاي اشباع شده مثل کره و مارگارين هستند. استفاده از اين چربي ها به انواع بيماري هاي قلبي، کلسترول و تري گليسيريد بالا و چاقي مي انجامد.
کربوهيدرات هاي سالم شامل جو دوسر، برنج قهوه اي، گندم، گل کلم، کدو تنبل، سبزيجات، سيب زميني شيرين، حبوبات و کليه ميوه ها مي شود. اينها کلسترول را پايين آورده، به هضم غذا کمک مي کنند و انسولين و قند خون را تنظيم مي کند.
کربوهيدرات هاي ناسالم درصد قند بالايي دارند و شامل آب نبات، نان سفيد، انواع سودا، بستني، کيک و شيريني است. اين مواد انسولين وقند خون را برهم مي زند.

يک راه خوب براي انتخاب مواد غذايي سالم اين است که آنهايي را انتخاب کنيم که رنگ شفاف تري دارند، چون اين مواد حاوي مقدار بيشتري ويتامين، مواد معدني و مواد شيميايي گياهي هستند. به طور مثال، گريپ فروت قرمز و صورتي حاوي آنتي اکسيدان هايي به نام ليپوکن است که براي قلب بسيار مفيد بوده و ضد سرطان هستند در صورتي که گريپ فروت سفيد اين خاصيت را ندارد. در اينجا مي خواهيم 7 راه براي خوردن غذاهايي سالم تر به شما معرفي کنيم.

******************

1- به جاي کاهوي آيس برگ از اين به بعد از کاهوي رومايين استفاده کنيد. کاهوي رومايين حاوي مقدار بيشتري ويتامين و مواد معدني مثل ويتامين A و C ، تيامين، ريبوفلاوين، کلسيم و پتاسيم است.

2- به جاي برنج سفيد از برنج قهوه اي استفاده کنيد. برنج قهوه اي در مقايسه با برنج سفيد به طور طبيعي حاوي مقدار بيشتري فيبرو ريبوفلاوين و مقدار کمتري قند است. آرامتر هم هضم مي شود.

3- به جاي نان سفيد از نان گندم کامل استفاده کنيد. نان گندم کامل فيبر، آهن و پتاسيم بيشتري دارد و بسيار خوش خوراک تر از نان سفيد مي باشد.

4- به جاي سودا سعي کنيد از انواع چاي سبز، سياه و گياهي استفاده کنيد. اين نوع چاي ها حاوي آنتي اکسيدان و مواد شيميايي گياهي است که سلامتي شما را بالاتر مي برد. برخلاف سودا، مي توانيد درصد شيريني آن را خودتان تنظيم کنيد.

5- به جاي حبوبات شيرين از حبوباتي استفاده کنيد که کامل دانه و سبوس دار باشد. اين نوع حبوبات معمولاً پروتئين، فيبر، کلسيم، آهن، ويتامين A، تيامين، ريبوفلاوين و نياسين بيشتري دارند. علاوه بر داشتن شيريني کمتر، آرام تر هم هضم مي شوند. به همين دليل شما در طول روز انرژي بيشتري داريد و سريعاً گرسنه نمي شويد.

6- به جاي شير گاو از شير سويا استفاده کنيد. شير سويا به هيچ وجه حاوي کلسترول و هورمون نمي باشد و ميزان بسيار کمي چربي  اشباع شده دارد. همچنين حاوي ايزوفلاون و ساير مواد شيميايي گياهي مفيد است که سلامتي را بالا مي برد. اين نوع شير همچنين جذب کلسيم و ويتامين هاي D و B6 را راحت تر مي کند.

7- براي دسر به جاي بستني از شربت يا آبميوه هاي نيمه منجمد استفاده کنيد. آبميوه هاي نيمه منجمد مقدار بيشتري فيبر دارند و فاقد کلسترول هستند. همچنين حاوي ويتامين هاي A و C هستند. 

براي شروع کار در اينجا طرز تهيه يک نوع از آن آبميوه هاي نيمه منجمد را به شما آموزش مي دهيم. فاقد کلسترول است و فيبر و آنتي اکسيدان بالايي دارد.

((شربت توت فرنگي و پرتقال))

1 تا 1.5 فنجان توت فرنگي منجمد
1.3 فنجان آب پرتقال
1.3 فنجان شير سويا
قاشق غذا خوري کدو تنبل کنسروي
1 قاشق غذا خوري عسل

طرز تهيه:

  به مدت 1 تا 2 دقيقه کليه مواد را در آبميوه گيري خوب با هم مخلوط کنيد تا کاملاً نرم شود. بعد تا زمان مصرف آن را در فريزر نگاه داريد. اين مقدار مواد براي دو نفر کافي است.


************************موضوع كلي اين بخش*************************

سلامت و بهداشت
مطالب موضوعي درباره تغذيه و خوراك
گياهان دارويي



«حتما نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را در باب اين مطلب بيان نمائيد.»
تهيه و جمع آوري شده توسط وبسايت دنياي علمي ، آموزشي و سرگرمي


کلمات کليدي : ،،